Росія готується блокувати виїзд із Криму, щоб переселені туди росіяни не могли втекти, – розвідка

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Росія готується блокувати виїзд з окупованого Криму “Кримським мостом” у бік Росії.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Незаконно збудований окупантами “Кримський міст”, що з’єднав територію України та Росії. Фото: ТАСС

З початку окупації Криму Росія змінює демографію півострова, ініціювавши, наприклад, низку програм з переселення російських громадян туди й витісняючи звідти українців. Мета Росії – замінити нелояльне населення.

Українські розвідники отримали інформацію, що влада РФ готується блокувати рух “Кримським мостом” силами Росгвардії, а також планує обмежити рух поромною переправою та заборонить авіасполучення. Формальною причиною для таких дій називатимуть боротьбу з українськими диверсантами та запобігання можливим “терористичним атакам”.

“Путінська влада намагається відреагувати на панічні настрої серед громадян РФ, які незаконно переселилися до українського Криму після лютого 2014 року. Окупанти прагнуть зупинити потік утікачів з півострова. Протягом останніх тижнів, після лютневого вторгнення російської армії в Україну, намітилася тенденція до відтоку російських громадян з Криму”, – розповіли в Головному управлінні розвідки Міноборони. 

У “першій хвилі” втікачів – російські силовики, військові та члени їхніх сімей, а також представники окупаційної адміністрації Севастополя. Інформація про початок панічного розпродажу нерухомості ними на півострові з’явилась у медіа ще на початку березня. 

“Обмежуючи можливість виїзду з Криму, Путін фактично утримує в якості заручників 600 тисяч громадян РФ, які нині незаконно перебувають на півострові й починають розуміти непевність свого правового статусу”, – наголошують українські розвідники. 

Раніше ZMINA детальніше розповідала, як Російська Федерація змінює демографію Автономної Республіки Крим. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter