Росія дозволила жителям ОРДЛО перетинати свій кордон попри карантин

Дата: 23 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет міністрів РФ дозволив в’їзд в країну для жителів окремих районів Донецької та Луганської областей України, незважаючи на карантин у зв’язку з коронавірусом.

Про це повідомляє ТАСС.

Через поширення коронавірусу в’їзд громадянам інших країн до Росії було обмежено з 18 березня по 1 травня 2020 року. Рішення щодо жителів ОРДЛО в російському уряді прийняли нібито керуючись принципами гуманності.

“У зв’язку з економічною і транспортною блокадою Україною окремих районів Донецької та Луганської областей України, керуючись принципами гуманності, положення (про обмеження в’їзду в РФ – Ред.) не застосовувати щодо громадян України та осіб без громадянства, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України”, – йдеться у розпорядженні. 

Нагадаємо, що з 22 березня через поширення коронавірусу Україна припинила пропускати людей та транспорт через лінію розмежування. Виключення робитимуть лише за наявності надзвичайних обставин гуманітарного характеру та наявності відповідних підтверджуючих документів.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закривається все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припиняються міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter