Російський суд відправив до СІЗО чоловіка, який намалював графіті “на знак любові до ЗСУ”

Дата: 15 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Санкт-Петербурзі суд на два місяці відправив під варту чоловіка через його графіті у формі серця “на знак любові до ЗСУ та Буданова”.

Про це інформує “Радіо Свобода”.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як повідомляє Об’єднана пресслужба судів Санкт-Петербурга, суд на два місяці відправив до СІЗО місцевого жителя Олега Проніна за звинуваченням у вандалізмі за мотивом політичної ненависті (ч. 2 ст. 214 КК) та зберігання боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК)”, – пише видання.

Російське слідство заявляє, що 12 жовтня затриманий наніс чорною фарбою написи та стилізований малюнок серця “керуючись мотивом політичної та національної ненависті на знак любові та поваги до ЗСУ та начальника ГУР України” на фасади двох будівель, чим “осквернив їх”.

Слідчі країни-агресора доводять також, що чоловік придбав і зберігав у себе вдома боєприпаси, зокрема для пістолета-кулемета Шпагіна. А ще нібито протитанкову міну М-56.

Як зазначається, Пронін визнав свою провину і заявив, що “ховатися не має наміру”.

Нагадаємо, на початку серпня у РФ підприємця з Ленінградської області Дмитра Скуріхіна засудили до 1,5 року колонії загального режиму за одиночний пікет із плакатом “Прости, Україно”. Суд визнав його винним у “повторній дискредитації армії”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter