У Росії хочуть ліквідувати Профспілку журналістів та працівників ЗМІ

Дата: 11 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Московська прокуратура попросила суд ліквідувати ГО “Профспілка журналістів та працівників ЗМІ”: рішення про взяття на розгляд відповідної справи міститься на сайті суду.   

Про це повідомило російське видання “Ведомости”. 

Джерело: URA.RU

Ще 4 липня суд ухвалив тимчасово зупинити діяльність профспілки у зв’язку з порушенням адміністративної справи щодо “дискредитації” російської армії, а саме – через публікації про війну Росії проти України.

У прокуратурі РФ вважать, що діяльність профспілки нібито спричиняє порушення прав і свобод людини та громадянина, заподіяння шкоди громадському порядку та громадській безпеці, суспільству та державі.

Журналісти “Ведомостей” уточнили, що, за словами представника профспілки, в травні московська прокуратура повідомила ГО про перевірку, вимагала надати дані про організацію, її статут, рішення та протоколи з’їздів та засідань, відомості про джерела фінансування та фінансово-господарську діяльність, а також про заходи, які проводила організація. Інформації про результати перевірки організація не отримала, як і не знала про позов та порушення адміністративної справи щодо неї.

У виданні нагадали, що ГО “Профспілка журналістів та працівників ЗМІ” створена в березні 2016 року та об’єднує понад 600 медійників. Організація є членом Міжнародної (IFJ) та Європейської (EFJ) федерацій журналістів.

Нагадаємо, що в Росії склали “чорний список” музикантів та музичних гуртів – їм заборонено виступати на території країни. Більшість людей з переліку відкрито виступали проти війни в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter