Російський снаряд з грудей дитини діставали сапери: прокуратура розслідує вбивство підлітка на Київщині

Дата: 03 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Голованівська окружна прокуратура Кіровоградської області здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні щодо загибелі від ворожого обстрілу дитини за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, 28 лютого 2022 року, перебуваючи із сім’єю між селами Бузова та Турівщина на Київщині, хлопчик 2008 року народження був вбитий осколком снаряда, випущеного збройними силами Російської Федерації.

“Сім‘я Ростислава втікала від ворожих танків на Київщині, які обстрілювали будинки мирного населення. Снаряд окупантів розірвався в 100-200 метрах від людей, які повернулися з лісу, де сховалися від чергової колони. Осколки влучили в руку і груди дитини і вона померла на місці. Батьки чекали темряви, щоб забрати тіло, під час чого знову потрапили під вогонь. Мати везла мертвого сина через пів країни на Кіровоградщину зі снарядом в тілі. На розтин викликали саперів. Ми фіксуємо кожен факт агресії Росії”, – заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter