Російському військовому оголосили підозру за вбивство активіста в Бучанському районі

Дата: 23 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Поліцейські оголосили підозру російському солдату, який разом з іншим військовим розстріляв того року волонтера на Київщині. Його тіло росіяни заховали у каналізаційному колодязі на узбіччі дороги.

Військового РФ підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни. 

Про це йдеться у тексті підозри.

Фото: Нацполіція

Підозру оголосили Лінхобо Найданову 1996 року народження. Він родом з Улан-Уде, що в Бурятії, служить навідником артилерії 5 окремої танкової бригади. 

Підозрюваний у складі своєї бригади брав участь в окупації села Березівка на Київщині з перших днів повномасштабного вторгнення. Там він мав патрулювати вулиці села.

За матеріалами слідства, 2 березня Найданов стояв на блок посту на одній з вулиць Березівки. Разом з ним був єфрейтор Саян Ільяров, справу якого вже передали до суду, та інші поки не встановлені слідством військові. Правоохоронці зазначають, що російські військові отримали перед тим наказ розстрілювати усі цивільні автівки чи піших людей, що побачать на вулиці. 

Увечері того дня росіяни побачили на вулиці цивільну машину. Найданов та Ільяров без попередження почали стріляти з автоматів. За даними правоохоронців, вони зробили не менше 21 пострілу по легковій машині.

В авто їхав Василь Авдєєв, місцевий волонтер, який тоді віз харчі багатодітним родинам. Він отримав поранення в плече та коліно, однак вижив після обстрілу автівки. 

Тоді росіяни витягнули чоловіка з машини, наклали на ногу джгут та спробували допитати його. Від отриманих ран Авдєєв не міг їм відповідати, тож Найданов ударив його прикладом автомата в обличчя, а Ільяров застрелив чоловіка.

У той же день підозрювані військові сховали тіло волонтера у каналізаційному колодязі на узбіччі дороги. 

Як відомо, Ільярову оголосили підозру в березні цього року. Його справу направили до Макарівського районного суду 28 червня, однак засідання ще не починали через зміну судді. Справу мав розглядати Олексій Тандир, який у серпні збив нацгвардійця на блокпості. Військовий від отриманих травм загинув на місці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter