Російського військового, який зґвалтував жінку та знущався з цивільних на Київщині, судитимуть за порушення законів та звичаїв війни

Дата: 21 Січня 2023
A+ A- Підписатися
Українські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця РФ, який ґвалтував та знущався з цивільних жителів під час окупації Київщини. Чоловіка судитимуть за порушення законів та звичаїв війни.
 
Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.
 
Джерело: Офіс генпрокурора

“Обвинувачений – 20-річний військовий 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 2-ї гвардійської армії Центрального військового округу ЗС РФ родом із селища Новохоперського Воронезької області”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі встановили, що 8 березня 2022 року 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади ЗС РФ захопили населений пункт на Київщині. Російські військовослужбовці одразу почали залякувати мирне населення. Вже у перші дні захоплення вони відібрали мобільні телефони у всіх жителів села.

10 березня російські військовослужбовці увірвались на подвір’я будинку місцевої медсестри. Чоловіка, який проживав з нею, загарбники запідозрили у співпраці з ЗСУ. Обвинувачений поставив його на коліна, загарбники почали бити чоловіка ногами і стріляти над головою. Жінка була свідком цього. Її утримували, не даючи втрутитися.

“Наступного дня той самий російський військовий прийшов до будинку постраждалої з її телефоном, звинувачуючи її також у співпраці із ЗСУ. Він відвів її до покинутого будинку з наміром начебто “розібратися”. За словами потерпілої, на підлозі будинку було багато використаних презервативів”, – повідомили в Офісі генпрокурора.

Обвинувачений зґвалтував жінку, погрожуючи вбивством чоловіка. В цей час постійно тримав біля тіла жінки пістолет, погрожуючи ним.

Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо російського військовослужбовця за ст. 438 КК України, чоловіка судитимуть у Броварському міськрайонному суді Київської області. Йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення військ РФ, правоохоронці зафіксували 155 випадків сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Найбільше  на Київщині та Херсонщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter