Російський мін’юст назвав умови передачі Україні кримських в’язнів

Дата: 22 Червня 2016
A+ A- Підписатися

Російський Мін’юст назвав умови, за яких засуджені і ув’язнені на території Криму до анексії українці можуть бути передані  Україні.

Про це агентству “РИА Новости” повідомили в прес-службі мін’юсту Росії.

Як нагадали у російському мін’юсті, питання про передачу засуджених між Росією і Україною вирішується на підставі Конвенції про передачу засуджених (1983) і Кримінально-процесуального кодексу Росії. При цьому засуджений має право направити в міністерство юстиції Росії або України клопотання про передання на батьківщину.

У російському відомстві заявили, що засуджений може бути переданий при дотриманні ряду умов.

“У тому числі вступу в законну силу вироку суду, згоди самого засудженого, наявності у нього громадянства держави виконання вироку, якщо діяльність або бездіяльність, у зв’язку з якими було винесено вирок, є кримінальним правопорушенням, відповідно до законодавства держави виконання вироку, або були б кримінальним правопорушенням, якби вони мали місце на його території”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, український і російський омбудсмени Валерія Лутковська та Тетяна Москалькова 21 червня заявили, що укладуть угоду про переміщення низки в’язнів з окупованого Сімферополя на материкову Україну.

За словами Лутковської, в даний час мова йде про переміщення 18 осіб, але “це не повний список”.

У травні Лутковська повідомляла, що Росія відхилила всі пропозиції передати Україні ув’язнених, які були у кримських в’язницях на момент анексії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter