Російські силовики посадили політв’язня Шумкова в ізолятор

Дата: 08 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Українця Олександра Шумкова, якого в Росії звинуватили в екстремізмі через участь у “Правому секторі”, посадили до штрафного ізолятора виправної колонії міста Торжок.

Про це на сторінці у Facebook написала тітка політв’язня Людмила Шумкова

Про те, що Олександр перебуває у штрафному ізоляторі, його рідним повідомили російські правозахисники. Водночас, за словами Шумкової, українські чиновники з МЗС та офісу Омбудсмана досі надсилають листи про те, що хлопець перебуває в СІЗО Брянська. Хоча про етапування українця до Тверської області ще наприкінці березня повідомляли його рідні. 

Як відомо, про зникнення Олександра Шумкова стало відомо в серпні 2017 року. Офіційно російські силовики затримали його у вересні того ж року. Правозахисний центр “Меморіал” зазначає, що Шумков брав участь у Євромайдані, а у 2014 році працював охоронцем лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша, після чого пішов служити в ЗСУ. За версією російських слідчих, Шумков брав участь у діяльності “Правого сектору”, “зокрема в бойових діях у зоні АТО”. Російські силовики погрожували хлопцю розправою за національність та політичні переконання.

Водночас, як повідомляли рідні Шумкова, вони самі вирішують проблеми політв’язня, адже з грудня минулого року його не відвідував представник України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter