Російські силовики не пустили українських консулів до Кольченка – МЗС

Дата: 01 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Керівництво колонії №6 у Челябінській області відмовило українським консулам у відвідуванні кримського політв’язня Олександра Кольченка.

Про це повідомила на брифінгу речниця міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко, передає канал “UA: Крим”.

За її словами, консули намагалися відвідати кримчанина 25 лютого.

“Керівництво колонії відмовило консулам у відвідуванні, аргументуючи це тим, що він нібито громадянин Росії. Ми вкотре констатуємо брутальне порушення прав українських політв’язнів та не поодинокий випадок насильницького переведення українців у громадянство РФ, щоб чинити судилище над ними за правилами російської псевдофеміди”, – зауважила Зеленко.

Як відомо, у серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі. Антифашиста звинувачують у тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Олег Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі в “терористичному співтоваристві”. Обидва політв’язні свою провину не визнали.

Правозахисний центр “Меморіал” визнав Олега Сенцова та Олександра Кольченка політв’язнями.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter