Російські міліціонери обіцяли вбити сина Карпюка

Дата: 13 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Російські правоохоронці змушували Миколу Карпюка відмовитись від адвокатів. Вони погрожували йому вбити його сина.

Про це на своїй сторінці у мережі Twitter написав його адвокат Ілля Новіков.

“Був у СІЗО у Миколи Карпюка. Він підписував готові відмови від запрошених дружиною адвокатів, які приносили менти. Інакше погрожували вбити сина”, – написав Новіков.

Нагадаємо, 12 жовтня у Верховному суді Чечні в Грозному відібрали 20 присяжних (12 основних та 8 запасних), які винесуть рішення у справі Миколи Карпюка та Станілсава Клиха.

Карпюка й Клиха звинувачують у скоєнні таких злочинів як керівництво та участь у банді, убивство двох і більше осіб у зв’язку з виконанням ними свого службового обов’язку, замах на вбивство двох і більше осіб у зв’язку з виконанням ними свого службового обов’язку.

За версією російського слідства, у 1994 році вони разом із Дмитром Корчинським брали участь в організації збройних груп, що мали діяти на території Чеченської республіки, а також Карпюк разом із Олександром Музичком очолили угруповання “Вікінг”, у яку також увійшли учасники “УНА-УНСО” Дмитро Ярош, Юрій Долженко, Олександр Малофеєв, Станіслав Клих та інші особи.

Слідчий комітет стверджує, що вони нібито разом із групами, очолюваними Асланом Масхадовим, Шамілем Басаєвим та іншими, здійснювали напади та вбивства, зокрема, позбавили життя не менше 30 російських військових та не менше ніж 13 військовим завдали поранень.

У цій справі також фігурує й прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, якого Слідчий комітет Росії підозрює в участі в російсько-чеченській війні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter