Російські в’язниці не надають політв’язням належної медичної допомоги – український консул

Дата: 20 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Адміністрації російських в’язниць не надають належної медичної допомоги бранцям Кремля, зокрема кримським татарам.

Про це громадському об’єднанню “Кримська солідарність” повідомив генеральний консул України в Росії Тарас Малишевський за підсумками зустрічі з ув’язненими громадянами України.

Генконсул зустрівся із засудженими Володимиром Дудкою, Енвером Мамутовим, Ремзі Меметовим, Андрієм Коломійцем та Олександром Марченком у російських в’язницях Ставропілля і Краснодарського краю.

За словами політв’язнів, вони “мають проблеми зі здоров’ям, однак тюремні адміністрації часто не надають вчасно необхідну допомогу, а також не забезпечують у повному обсязі необхідними ліками”.

Так, до прикладу, Володимир Дудка відчуває високі стрибки артеріального тиску, що доходять до 200/120 мм ртутного стовпчика. Крім того, у нього загострився висип та інші хронічні проблеми зі здоров’ям.

За його словами, записатися на приймання до дерматолога можна, але дочекатися його проблематично, а для отримання результатів аналізу потрібно укладати окремий договір між пенітенціарною установою і міською лабораторією.

Згідно з даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 111 людей. 80 із цього списку – кримські татари. ZMINA та газета “День” у серії “День народження за ґратами” щомісяця розповідає їхні історії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter