Російські військові звільнили громадянина США, якого захопили під час евакуації

Дата: 27 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Після 10 днів у полоні громадянина США, 28-річного Тайлера Джейкоба, який мешкав в Україні, випустили на волю.

Про це повідомляє видання LIGA.net із посиланням на сенатора-демократа із Міннесоти Емі Клобушар.

Емі Клобушар. Джерело: AP

Під час евакуації з Херсона мешканця штату Міннесота Тайлера Джейкоба, захопили російські окупанти. Його викрали з автобуса на контрольно-пропускному пункті в окупованому Росією Криму.

За словами Клобушар, громадянин США, який приїхав в Україну рік тому, щоб викладати англійську, нарешті возз’єднався зі своєю дружиною та дочкою.

Протягом останніх двох тижнів моя команда і я перебували в тісному контакті з його сім’єю, Держдепартаментом та посольством США в Москві, працюючи над досягненням цього результату, і я рада, що ми змогли допомогти доставити його до безпечного місця“, – додала сенаторка.

Вона назвала дії російських окупантів несправедливими і заявила, що департамент поінформований про те, що сталося, але не дає коментарів з міркувань конфіденційності.

Батько Джейкоба Джон Куінн назвав останні дні “найжахливішим життєвим досвідом”. Він також додав, що його серце лишається разом з багатьма родинами, які досі страждають в Україні.

Крім того, 17 березня у Чернігові, унаслідок обстрілу російською артилерією загинув інший громадянин США Джим Хілл, теж із Міннесоти, про це його родина повідомила телеканалу KARE11.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter