Російські військові залишають ЧАЕС та Славутич – “Енергоатом”

Дата: 31 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові почали залишати Чорнобильську АЕС та її місто-супутник Славутич.

Як повідомляє у своєму телеграм-каналі “Енергоатом”, наміри покинути ЧАЕС загарбники сьогодні зранку озвучували українському персоналу станції.

“Підтвердилася інформація, що окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою Білорусь. Наразі на станції ще залишається невелика кількість рашистів”, – йдеться в повідомленні.

Також, за даними “Енергоатома”, підтвердилася інформація про фортифікаційні споруди, окопи, які росіяни будували прямо в Рудому лісі – найзабрудненішому в усій зоні відчуження. Внаслідок чого, очевидно, отримали значні дози опромінювання.

“Також є дані про те, що наразі формується для руху в бік Білорусі ще й колона військових рф, які тримали в облозі місто Славутич”, – додають в “Енергоатомі”.

Нагадаємо, ввечері 30 березня співзасновник Чорнобильського університету Ярослав Ємельяненко повідомив, що російських окупантів, які за наказом свого керівництва відправились до Чорнобильської зони відчуження, тепер вивозять на лікування до Білорусі цілими автобусами. 

Територію ЧАЕС російські окупанти захопили ще 24 лютого. Відтоді на станції працювала одна зміна, поки не вдалось провести часткову ротацію. Росіяни фактично тримають працівників у заручниках. 

Рудий ліс, де робили укріпленні окупанти, – це близько 10 км² дерев, прилеглих до Чорнобильської АЕС, які взяли на себе найбільшу частку викиду радіоактивного пилу під час трагедії в 1986 році. Територія лісу горіла у квітні 2020-го. Вона досі вважається дуже небезпечною через радіацію. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter