Російські військові вночі розбомбили польовий шпиталь на “Азовсталі”, є загиблі

Дата: 28 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові вночі розбомбили польовий шпиталь на території комбінату “Азовсталь” в Маріуполі. Там перебувають поранені українські військові. Є загиблі, наново поранені та контужені. 

Про це повідомили у телеграм-каналі полку “Азов”. 

У телеграмі “Азова” також опублікували відео, зняте одразу після обстрілу. На кадрах видно, як відкопують завалених загиблих військових, що перебували в шпиталі з важкими пораненнями, та надають першу домедичну допомогу постраждалим.

“Росіяни масово скидали багатотонні авіабомби, здатні пробити будь-які бетонні захисні споруди. Потім, вже завдавши руйнувань, продовжували нещадно обстрілювати руїни з корабельної артилерії”, – йдеться у дописі.

У ньому додають, що через ворожу атаку частина приміщення завалилася, зокрема операційна. Це унеможливлює надання допомоги українським військовим – навіть в тих умовах, що були раніше.

Такі дії російський військових є воєнним злочином. 

“Женевська конвенція гарантує захист стаціонарних та пересувних медичних установ, на них не мають здійснюватися напади! Захистом мають користуватися поранені та хворі, незалежно від того, чи вони є цивільними, чи військовими особами (комбатантами)”, – наголошують у публікації. 

“Азов” закликав міжнародні організації з захисту прав людини відреагувати на те, що Росія продовжує намагатися знищити навіть тих захисників Маріуполя, що вже не можуть тримати в руках зброю. 

Нагадаємо, у Росії спростували заяву Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша про те, що Володимир Путін погодився на участь Організації Об’єднаних Націй в евакуації цивільного населення з “Азовсталі” в Маріуполі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter