Російські військові вчергове вдарили по центру Херсона з РСЗВ

Дата: 19 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Окупанти знову завдали удару з реактивних систем залпового вогню по житловому мікрорайону Херсона. Внаслідок цього у центрі міста зруйновані житлові будинки, зайнялася пожежа. 

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Фото: поліція Херсонської області

“Росіяни цілеспрямовано вдарили по житловому кварталу міста з РСЗВ. Поруч немає жодного військового обʼєкта, лише житлові будинки та цивільна інфраструктура. Через атаку сталася пожежа, а також залишилися нерозірвані боєприпаси. Завдяки оперативній роботі рятувальників загоряння ліквідоване, снаряди прибрані”, – йдеться у повідомленні.

За словами Янушевича, в одному з будинків, що постраждали від російського обстрілу, проживає херсонка Анна. В оселі жінки вибуховою хвилею та уламками снарядів вибило вікна. Фахівці Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби оперативно перекривають їх.

Обійшлось без постраждалих серед мирних жителів.

Відомо, що минулої доби через російські обстріли чотири людини дістали поранення різного ступеня тяжкості.

За інформацією Херсонської ОВА, російські загарбники 56 разів атакували Херсонщину. Били з артилерії, РСЗВ та мінометів.

Обласний центр 19 разів опинявся під російськими обстрілами. Ворожі снаряди влучили в освітній заклад та житлові будинки.

Нагадаємо, що вранці 16 січня, у понеділок, окупанти знов обстріляли Херсон з артилерії. Під ударом опинилися житлові будинки, інтернат та медичний заклад. Попередньо відомо про одну загиблу, що мешкала в пошкодженому будинку. Жінка померла від отриманих уламкових поранень на місці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter