Російські війська розмістили “Гради” в санаторії в курортному селищі Кирилівка

Дата: 19 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У селищі міського типу Кирилівка Запорізької області російські військові встановили на базі місцевого санаторію “Гради”. 

Про це повідомили в Запорізькій ОВА.

Кирилівка. Фото: booking.com

Колона російської техніки зайшла до Кирилівки 17 квітня. До цього загарбники приїздили до населеного пункту з Мелітополя, щоб “поспілкуватися” з органами самоврядування, однак після цього зазвичай їхали назад. 

Приїжджають до селищної ради, заходять, спілкуються, намагаються інформацію якусь дізнатися, але ми нічого такого їм не говоримо. Як таких погроз немає, але вони постійно: “Чому ви не хочете з нами співпрацювати? Чому ви такі?” – розповідав журналістам “Суспільного” голова Кирилівської селищної ради Іван Малєєв.

17 квітня Малєєва викрали: російські військові посадили його в машину та вивезли в невідомому напрямку, ймовірно до Мелітополя. 

Нині росіяни риють навколо Кирилівки окопи. Щодо встановлення “Градів”, то в Запорізькій ОВА не уточнили, в якому саме санаторії загарбники розмішують озброєння. На 20-кілометровій прибережній смузі смт діють сотні оздоровчих закладів. 

Окрім Кирилівки російські військові розмістилися також у селищах Любимівка та Зелений Гай Василівського району.

Раніше про те, що російські військові розміщують свою техніку в житлових та центральних районах населених пунктів, приміщеннях аграрних підприємств та на об’єктах енергетичної й соціальної інфраструктури повідомляли з Херсонщини. У Генштабі ЗСУ розповідали й про випадки ведення росіянами в регіоні бойових дій у цивільному одязі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter