Російські силовики затримали в Криму чоловіка за ймовірне зберігання зброї

Дата: 20 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Співробітники ФСБ затримали в окупованому Сімферополі місцевого жителя за підозрою в зберіганні зброї.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

Денис Кашук не виходив на зв’язок з рідними із 17 грудня. За словами його дружини, у їхньому будинку провели обшук та взяли зразки біологічного матеріалу.

“Я звернулася в поліцію з приводу зникнення чоловіка. До мене додому приїхала оперативна група, тому що я телефонувала на 102, і взяла у мене свідчення і заяву з приводу зникнення людини. Також вони взяли його фотографію і зубну щітку. Я так розумію – біоматеріали. Наступного дня прийшли співробітники ФСБ і провели обшук у нашій квартирі. Вилучили техніку і документи, які вважали потрібними. Ми запитали: що з чоловіком? Ми нічого про нього не знали. Вони сказали, що нібито він підозрюється у виготовленні вибухових речовин”, – розповіла Ольга Кашук. 

Згодом адвокат чоловіка Назім Шеіхмамбетов повідомив, що українця  звинувачують за статтями 222 і 222.1 КК Росії (незаконне придбання, передання, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів). Захисник також розповів, що до Кашука, ймовірно, застосовували тортури. 

“Ми підозрюємо, що стосовно нього було вжито заходів фізичного характеру, іменованих тортурами, з метою себе обмовити… Він домашня сімейна людина, працював над рекламою. Дім – робота – дім. Весь час він проводив із дитиною. Постійно. Дитині два роки і 10 місяців. Хочу зазначити, що мій підзахисний абсолютно аполітична людина, яка займалася своєю сім’єю, працювала у сфері реклами”, – зазначив він. 

Згодом про ймовірні психологічні та фізичні тортури щодо кримчанина розповіла й його двоюрідна сестра Олена Гусейнова

Друзі, дуже прошу прочитати ці мої невеселі новини з Криму. І підтримати. Дякую. 17 грудня мій двоюрідний брат Денис…

Опубліковано Olena Huseinova Четвер, 19 грудня 2019 р.

Офіційно ФСБ не коментувала затримання кримчанина. За словами сестри Кашука, судове засідання, де йому мають обрати запобіжний захід, відбудеться 21 грудня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter