Російські силовики п’ять діб тримали в карцері кримського громадського журналіста Аріфмеметова

Дата: 23 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики п’ять діб тримали в карцері сімферопольського СІЗО громадського журналіста та фігуранта справи “Хізб ут-Тахрір” Османа Аріфмеметова.

Про це розповів його адвокат Олексій Ладін, повідомляє “Крим.Реалії”. 

У карцері Аріфмеметова тримали з 12 до 17 жовтня. Причиною, через яку українець опинився там, стали три рапорти, які на нього склали в СІЗО. 

“За особисті записи, які знайшли під час обшуку камери, за міжкамерні розмови, які нібито він вів з іншими ув’язненими, і за те, що не захотів знімати штани під час обшуку, після того як його доставили з управління ФСБ, де проводилися слідчі дії, назад у СІЗО”, – розповів Ладін. 

Захисники громадського журналіста вже готують адміністративний позов проти адміністрації СІЗО, аби визнати такі стягнення незаконними.  

“Важливо розуміти, що ці стягнення спрямовані на створення негативної характеристики, образу злісного порушника режиму щодо мого підзахисного. Надалі це може погіршити його стан, тому дії співробітників СІЗО ми будемо оскаржувати”, – додав адвокат. 

Як відомо, активістів “Кримської солідарності” Османа Аріфмеметова, Ремзі Бекірова та Владлена Абдулкадирова затримали 28 березня в Ростові. Захисники кримських татар повідомляли, що під час затримання російські силовики катували їх, зокрема били, закувавши в наручники, і вивозили в невідомому напрямку. 

За день до затримання активістів силовики у Сімферополі провели масштабні обшуки в межах так званої справи “Хазб ут-Тахрір”. Задля цього ФСБ, яка затримала декілька десятків людей, навіть оточила цілий мікрорайон у місті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter