Російські силовики обшукали будинок громадського журналіста в Криму Зідана Аджикелямова

Дата: 19 Травня 2021
A+ A- Підписатися

ФСБ та “Центр протидії екстремізму” вранці 19 травня обшукали помешкання громадянського журналіста “Кримської солідарності” Зідана Аджикелямова.

Про це інформує громадське об’єднання “Кримська солідарність”

Зідан Аджикелямов

За його словами, йому не дали чіткої відповіді про причини обшуку.

“Нібито я в розробці. Можливо, що в мене вдома щось є. Вони нічого не знайшли. Сказали, що склали протокол про те, що нічого немає: “Все спокійно, все у вас чисто. Ми акуратно прийшли, бачите: без ОМОНу, не вривалися. Все це зробили акуратно”, – розповів Аджикелямов у відеокоментарі.

Силовики ретельно оглянули Коран, папери й блокнот, у якому Аджикелямов веде робочі записи за судовими процесами. Їх вивчав один із силовиків, який відмовився надавати свої персональні дані.

Він уточнив, що відмовився підписувати протоколи без адвоката, але силовики відповіли, що “тоді не треба нічого підписувати”.

“І навіть не дали мені ні копій протоколів, нічого. Оскільки я не підписав цих паперів. Якби я підписав, як вони кажуть, вони б дали мені копії протоколу”, – додав він.

За його словами, в обшуку брали участь шість силовиків і двоє понятих, один з яких був п’яний. Одним із силовиків був майор Микола Лапік з незаконного “Центру протидії екстремізму”. Громадський журналіст також зазначив, що силовики не дозволили йому знімати обшук, нагрубивши йому, та повідомляти про нього будь-кому.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter