Російські окупанти застосовують етнічні чистки та депортацію українців з ТОТ – представник ССО

Дата: 20 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада РФ на тимчасово захоплених територіях України проводить етнічні чистки та депортацію місцевого населення. На заміну окупанти завозять росіян з депресивних регіонів, яких заселяють до помешкань депортованих українців.

Про це під час брифінгу на тему “Ситуація на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) у 2023 році та виклики 2024 року” в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив представник ССО (Сил спеціальних операцій), прізвище якого не розголошується з питань безпеки.

Росіяни депортують цивільних з тимчасово окупованої Херсонщини. Фото з відкритих джерел

“За різними даними, на сьогодні, наприклад, у тимчасово окупованому Маріуполі вже знаходиться близько 50 тисяч росіян та представників країн Центральної Азії. Тобто українці депортовані, зазвичай в депресивні райони, і звідти ж перевезені люди з Росії”, – йдеться у повідомленні.

Як він зазначив, кремлівська влада шукає для переселення контингент в Центральній Азії і серед криміналітету, обіцяючи землі, будинки, квартири, великі зарплати і можливість ведення бізнесу на ТОТ. Одним із методів РФ – легітимізація на державному рівні кримінальних елементів з різних країн світу у війні проти України.

Щодо росіян, які наповнюють ТОТ. Насамперед це депресивні регіони, де люди менш реалізовані, і їм обіцяють золоті гори, якісь високі зарплати, великі посади і таким чином заманюють їх і завозять на тимчасово окуповану територію України”, – сказав спікер.

Крім того, російська влада завозить до України освітян, медиків, енергетиків, представників судів та прокуратури. Зазвичай ці фахівці працюють на ротаційній основі впродовж трьох місяців, після чого на заміну їм привозять іншу партію росіян.

Раніше ZMINA повідомляла, що так звана евакуація, яка відбувалась на ТОТ України з лютого 2022 року, не була спрямована на захист цивільного населення, а мала за мету незаконне переміщення людей. Заходи “евакуації” були заплановані заздалегідь, адже ще 20 лютого, тобто до початку повномасштабного вторгнення, влада Ростовської області Росії почала підготовку 188 пунктів тимчасового розміщення (ПТР) для мешканців тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей на своїй території. А вже у жовтні 2022 року на території РФ було розгорнуто 807 таких пунктів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter