Російські окупанти захопили у заручники на Житомирщині два десятки цивільних – журналістка

Дата: 04 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На території Житомирської області російські окупаційні війська захопили у заручники, ймовірно, два десятки цивільних осіб. 

Про це повідомила журналістка Зоя Казанжи

58-річна жінка на ім’я Лілія Остапюк, яка встигла повідомити сину, що її та інших людей взяли у заручники російські окупанти. Фото: фейсбук-сторінка Зої Казанжи

У полон, за даними Казанжи, потрапили 3 березня ймовірно два десятки цивільних, серед яких 58-річна жінка, на ім’я Лілія Остапюк

“Її було захоплено на території села Липівка Макарівського району, що на Київщині. Все відбувалось на території гуртожитку підприємства “Українські печериці”, – повідомила журналістка. 

Про захоплення у заручники Остапюк встигла повідомити своєму сину. 

“Зв’язку з нею після захоплення і до сьогодні немає. Також невідомо, кого захоплено ще. І чи зв‘язувалися вони зі своїми рідними”, – зазначила Казанжи.

Журналістка додала, що захоплених російськими окупантами людей слід вважати саме заручниками, а не полоненими:  “Цивільні – це заручники. Полоненими можуть бути лише військовослужбовці”.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Фотографія обкладинки: elimparcial.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter