Російські окупанти викрали селищного голову Кирилівки на Запоріжжі

Дата: 17 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові викрали селищного голову Кирилівки, що у Запорізькій області. Івана Малєєва відвезли до так званої “комендатури”.

Про це повідомила перша заступниця голови селищної ради Марина Логінова.

Джерело: фейсбук-сторінка Марини Логінової

“Сьогодні, 17 квітня 2022 року, приблизно о 13:00 військові Російської Федерації з приміщення Кирилівської селищної ради вивели голову ради Малєєва Івана Володимировича. Його посадили в машину і відвезли в невідомому напрямку. Як було сказано  – в комендатуру Мелітополя”,  – зазначила Логінова.

Про те, що озброєні люди відвезли Івана Малєєва в комендатуру, пише і місцеве видання “РИА Мелитополь”. За даними агентства, вчора, 16 квітня, в Кирилівку заїхало близько 30 БТРів окупантів. Сьогодні вранці ворожа техніка оточила селище, а російські військові почали ходити по домівках.

Місцеві жителі кажуть, що окупанти заявляли про пошук браконьєрів, яких нібито попереджали про заборону лову на сітки. Знайдені рибальські знаряддя спалювали просто у дворах, а в бік тих рибалок, які вийшли в море, відкривали вогонь. Крім того, російські військові побили чоловіка, забравши з його двору автомобіль і човен.

Напередодні ZMINA повідомляла, що 17 квітня російські військові викрали 16-річного сина голови Запорізької районної державної адміністрації Владислава.

Машину, в якій хлопець їхав з Мелітополя до Запоріжжя разом з двома знайомими жінками та трьома малолітніми дітьми, зупинили на блокпосту у Василівці. Всіх, окрім Влада, відпустили після тригодинної перевірки.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
 
Зокрема, це умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, зґвалтування, руйнування і привласнення майна, не спричинене військовою необхідністю, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, використання населення як “живих щитів”, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні й культурні установи, розграбування суспільної й особистої власності тощо.
 
Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
 
Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter