Окупанти використовують Крим як базу, щоб утримувати там викрадених цивільних з інших регіонів України

Дата: 16 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Тимчасово окупований Крим служить для російських загарбників тиловою базою. Вони вивозять туди з непідконтрольних Україні територій Херсонщини й Запоріжжя цінності та утримують там викрадених людей.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила Таміла Ташева, постійна представниця Президента України в АР Крим.

Кримський півострів після повномасштабного вторгнення почали використовувати для окупації нових територій, власне, Запорізької й Херсонської областей, для вивезення зерна, будь-якого майна і харчів. Крім того, Крим є тиловою базою для РФ. Протягом усіх цих місяців великої війни вони це здійснювали. Викрадали людей з території Херсонської та Запорізької областей, потім примусово перевозили на територію Криму. Частина з цих людей загинула або вони досі знаходяться в місцях утримання, місцях позбавлення свободи, зокрема у першому сімферопольському СІЗО“,  сказала Ташева.

За словами посадовиці, наразі в її розпорядженні є  інформація про викрадення херсонських активістів та військових територіальної оборони.

Ми маємо інформацію про викрадення херсонських активістів та воїнів ТрО. Можна згадати Дениса Миронова, якого викрали в Херсоні. Він представляв херсонську тероборону і потім був доправлений після численних катувань до Севастополя. Там загинув після поранення і ненадання вчасно медичної допомоги в місцях тримання на Херсонщині“, –  повідомила постпред.

Ташева наголосила, що наразі тимчасово окуповані території Херсонської та Запорізької областей використовують як ресурсну базу для Криму.

Нагадаємо, поліція продовжує фіксувати насильницькі зникнення цивільних на Херсонщині. У середині жовтня правоохоронцям надійшли повідомлення про викрадення людей російськими силовиками у Скадовському районі, Чорнобаївці та Новій Каховці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter