Російські окупанти вбили на Херсонщині 4-річну дитину

Дата: 27 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок російського обстрілу у селі Велика Олександрівка на Херсонщині загинула 4-річна дитина. 

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

Фото: УНІАН

По селу росіяни вдарили важкою артилерією. Загалом за минулу добу в Україні від обстрілів окупантів загинули три дитини, а від початку повномасштабного вторгнення – 139 дітей.

Ще 205 отримали поранення, зокрема, шестеро за минулу добу – у Мелітополі двоє, одна у Боярці та троє у Чернігові. У Чернігові разом з трьома дітьми термінової евакуації потребують ще 37 дорослих. 

Також Омбудсман розповіла про поранення 11-річної дитини поблизу Василівки на Запоріжжі. Там окупанти відкрили вогонь по авто маріупольців, які намагались виїхати.

“Люди зупинилися та вийшли з піднятими руками. Рашистський бойовик вистрелив 11-річній дівчинці в обличчя. На щастя дівчинка вижила та проходить лікування”, – розповіла Денісова. 

Денісова каже, що дані про загиблих та постраждалих дітей зібрала у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, а також з інших джерел, які ще потребують підтвердження.

За даними Офісу генерального прокурора, від початку повномасштабного російського вторгнення найбільше постраждало дітей у Київській – 65, Харківській – 45, Донецькій – 53, Чернігівській – 38, Миколаївській – 29, Луганській –25, Запорізькій – 19, Херсонській – 21, Житомирській – 15 та Сумській – 14 областях. У Києві внаслідок дій окупантів постраждали 16 дітей.  

У своєму повідомленні Омбудсман вчергове закликала НАТО закрити небо над Україною, аби припинити вбивства росіянами цивільних, зокрема дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter