Російські окупанти силоміць вивозять місцевих жителів із Попасної

Дата: 14 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Російські окупанти силоміць депортують мешканців із захопленої Попасної у Луганській області. Людей вивозять до так званої “ЛНР” і родичі втрачають із ними зв’язок.
 
Про це повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
 
Попасна після обстрілів. Архівне фото. Джерело: телеграм-канал Сергія Гайдая

У захопленій Попасній орки оголосили полювання на мирних мешканців. Бойовики обстежують руїни в пошуках живих людей і під дулами автоматів вивозять на окуповані ще у 2014 році території – до Первомайська та Стаханова. Людей утримують проти їхньої волі. Родичі не можуть з ними зв‘язатися. Що відбувається з попаснянами, які перебувають у загарбників, – невідомо“, написав очільник області.

Гайдай нагадав, що з 8 травня розбиту Попасну контролюють російські військові.

“Місто зруйноване вщент. Під окупацією залишилися більше півтори тисячі мешканців, які виїжджати не схотіли”, додав він.

Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської армії, зруйновані багато житлових будинків, об’єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджено всі лікарні. За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалися понад 40 тисяч мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Раніше ZMINA повідомляла, що 12 травня, у лікарні помер 12-річний хлопчик, який отримав тяжкі поранення 1 травня під час обстрілу Попасної.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter