Російські окупанти поранили в Україні британського журналіста

Дата: 14 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Британський журналіст, який виконував редакційне завдання, отримав осколковий перелом обох ніг унаслідок обстрілу з боку російських військ.

Про це генеральна прокурорка Ірина Венедіктова написала на своїй фейсбук-сторінці.

Джерело: фейсбук-сторінка Ірини Венедіктової

Осколковий перелом двох нижніх кінцівок – “русскомирный” діагноз, поставлений українськими лікарями британському журналісту. На цей момент журналіст перебуває в реанімації під наглядом лікарів… Ще раз хочу звернутися до наших партнерів: громадянин вашої держави перебував на території України, виконуючи редакційне завдання. Його діагноз вказаний вище. Цей чоловік не був на військовому об’єкті, у які, зі слів офіційних осіб РФ, вони постійно цілять. Не будучи на військовому об’єкті, він отримав серйозні поранення“, – йдеться в повідомленні.

На посвідченні журналіста, яке оприлюднила Венедіктова, видно назву Fox News – американського кабельного інформаційного телеканалу.

Генпрокурорка наголосила, що відомості про злочин внесено до ЄРДР і це провадження розслідуватиметься належним чином.

Венедіктова закликала уряди західних країн поміркувати над необхідністю запровадження “безпольотної зони” в небі над Україною через чергове поранення іноземного журналіста російськими окупантами.

Нагадаємо, в Україні з 24 лютого російські окупанти вбили трьох журналістів, крім того, сталося 10 замахів на вбивство.

Також зафіксовано щонайменше 35 атак на журналістів в Україні від початку Росією повномасштабної війни. Більшість нападів скоїли російські сили, частину нападників поки не встановлено.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter