Російські окупанти переганяють військову техніку через Каховську ГЕС, прикриваючись цивільними

Дата: 07 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсонській області російські окупанти прикриваються від обстрілів ЗСУ транспортом цивільних для того, щоб переправити військову техніку через дамбу Каховської ГЕС.

Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі національного телемарафону.

Каховська ГЕС. Джерело: “Мост”

Соболевського запитали, як російські військові поповнюють свої запаси після точкового руйнування логістичного маршруту окупантів – Антонівського мосту.

“Вони (окупанти) використовують понтонну переправу (через Дніпро), але вона насправді там не дає результатів у порівнянні з Антонівським мостом. В першу чергу використовується міст у Каховці на дамбі: там є рух військової техніки та вантажних автомобілів. Але вони міксують свої військові колони з місцевими, з цивільним транспортом, і наші ЗСУ не можуть працювати по таких цілях, тому що зрозуміло, там буде велика кількість жертв серед місцевого населення”, – розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради.

У Херсонській області є три переправи, які поєднують лівий і правий береги Дніпра. Це Антонівський автомобільний міст поблизу Херсона, Антонівський залізничний міст та дамба Каховського водосховища у Новій Каховці.

Росіяни найчастіше використовували для перекидання своїх військ і техніки Антонівський міст, оскільки він розташований найближче до Херсона. Але після влучних ударів ЗСУ по мосту, він став непридатний для пересування.

Наразі окупанти змушені робити чималий гак через Нову Каховку, щоб перекидати сили на правий берег Дніпра і поповнювати свої склади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter