Російські окупанти обстріляли та пограбували іноземного журналіста

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Миколаївщині біля населеного пункту Водяно-Лорине російські окупанти обстріляли машину швейцарського журналіста Гійома Бріке, а потім відібрали у нього речі.

Про це 6 березня повідомила голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна в телеграм.

Джерело: телеграм-канал Марії Чорної

“До лікарні Кропивницького прибув іноземний журналіст Guillaume Briquet, який був обстріляний військовими РФ біля населеного пункту Водяно-Лорине Миколаївської області”, – написала вона.

За словами швейцарського журналіста, після перетину українського блокпоста він на своєму службовому автомобілі попрямував у південному напрямку, уточнила Чорна. Через декілька хвилин його автомобіль був обстріляний військами окупантів з близької відстані. При цьому нападники чітко бачили знак “преса” на автомобілі.

Після обстрілу журналіст з‘їхав на узбіччя. Військові РФ підійшли, представились та обшукали його. У медійника відібрали паспорт, три тисячі євро готівкою, особисті речі, шолом, відзнятий на камеру матеріал та ноутбук.

Врешті-решт журналіста відпустили, він сів в авто та поїхав у напрямку Кропивницького, щоб отримати медичну допомогу. За словами голови ОДА, медійник має осколкові поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter