Російські хакери посилили кібератаки на партнерів України – Аніта Ананд

Дата: 15 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Впродовж останніх тижнів РФ суттєво наростила активність кібератак, які шкодять партнерам України.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на міністерку оборони Канади Аніта Ананд.

Аніта Ананд. Джерело: THE CANADIAN PRESS/Adrian Wyld

Відколи невиправдане та незаконне російське вторгнення до України почалося понад рік тому, а особливо в останні тижні, ми спостерігаємо помітне зростання активності кіберзагроз з боку росіян, спрямованих проти партнерів України”, – заявила Ананд.

Вона зазначила, що російські кібератаки справді не мають географічних і фіксується по всьому світу, отже “Канада – не виняток”.

Ці дії – безпосередня відповідь на нашу непохитну підтримку народу та уряду України, й вони не перешкодять канадській підтримці України”, – додала міністерка.

За її словами, найчастіше російські кібератаки спрямовані на мережі критичної інфраструктури, а також технології, необхідні для роботи критичних сфер.

Ананд зауважила, що зловмисники також використовували “розподілені атаки на відмову в обслуговуванні (DDoS) проти державних і приватних вебсайтів”.

Міністерка закликала канадські організації, залучені до обслуговування критичної інфраструктури бути готовими до захисту від відомих кіберзагроз.

Якщо ви керуєте критично важливими системами, які живлять наші спільноти, надаєте канадцям доступ до Інтернету, медичне обслуговування чи взагалі управляєте будь-якими службами, без яких канадці не можуть обійтися, ви повинні захистити свої системи. Стежте за своїми мережами. Застосовуйте запобіжники”, – підсумувала Ананд.

Нагадаємо, лише впродовж грудня 2022 року російські хакери здійснили 22 028 194 кібератак на державний сектор України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter