Російська влада Криму закрила в’їзд та виїзд через пропускний пункт “Каланчак”

Дата: 08 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Пропуск громадян і транспортних засобів на контрольно-пропускному пункті “Каланчак” на адміністративному кордоні з окупованою РФ Автономною Республікою Крим знову припинено.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби.

“Таким чином, станом сьогодні на ранок на КПВВ “Чонгар” пропуск здійснюється в обидва напрямки, але вкрай повільно. Навпроти КПВВ “Чаплинка” контролюючі органи країни-окупанта здійснюють пропуск лише тих, хто прямує на тимчасово окупований півострів. Повністю заблокованим залишається КПВВ “Каланчак”, на цьому напрямку російські правоохоронці не здійснюють пропуск в обидва боки”, – написав він.

В той же час суттєвого скупчення автотранспорту в КПВВ на адмінмежі немає. У чергах на КПВВ “Чонгар” та “Чаплинка” очікує трохи більше 100 автомобілів.

Також підвищеною залишалася і активність країни агресора Росії поблизу адмінмежі. Учора прикордонники спостерігали над півостровом польоти 9 вертольотів Мі-8 ЗС РФ та 2 БПЛА.  

Як відомо, 7 серпня близько 7:00 ранку на адмінкордоні з Кримом було призупинено здійснення пропускних операцій громадян і транспортних засобів на всіх трьох пунктах пропуску в обох напрямках. Але протягом дня вони проїзд через ці пункти був відновлений

Один з організаторів блокади Криму Ленур Іслямов повідомив, що на адмінкордоні з Кримом були чутні автоматні черги, солдати блокували охочих виїхати з півострова.

Заступник міністра України з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука повідомив, що в окупованому Криму відбуваються військові навчання, що і могло стати причиною припинення пропуску громадян на пунктах пропуску.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter