Російська рада з прав людини стала на захист телеканалу ATR

Дата: 26 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Рада при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини виступила за збереження мовлення телеканалу ATR.

Як повідомляє “Центр журналістських розслідувань“, представники ради направили до Роскомнагляду звернення з проханням не допустити припинення мовлення кримськотатарських ЗМІ через проблеми в процесі інтеграції в російський правовий простір.

Ситуація, коли два кримськотатарських телеканали і радіо, що тривалий час працюють у Криму, опиняться поза російського правового поля і змушені будуть перервати своє мовлення, викликає контрпродуктивні настрої в суспільстві. Багато представників кримськотатарського народу вважають ці ЗМІ своїм національним надбанням, пов’язують з ними надії на відродження і розвиток мови, культури, самобутніх традицій народу“, – йдеться у зверненні голови Ради Михайла Федотова.

Нагадаємо, кримські ЗМІ повинні до 1 квітня пройти реєстрацію у Федеральній службі з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій. Однак телеканали Lale, ATR і радіоканал “Мейдан” досі не пройшли цю процедуру – їм вже кілька разів повертали документи без розгляду, нібито через помилки. C 25 березня в ефірі ATR почався щоденний телемарафон, присвячений проблемі можливого закриття телеканалу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter