Російська прокуратура просить шість років колонії для кримського блогера Мемедемінова

Дата: 27 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Російська прокуратура просить засудити кримського блогера Нарімана Мемедемінова до шести років позбавлення волі. 

Про це повідомили активісти “Кримської солідарності”.

6 ЛЕТ КОЛОНИИ ЗА ГРАЖДАНСКУЮ ЖУРНАЛИСТИКУСегодня в Ростове-на-Дону, в Северо-Кавказском окружном военном суде…

Gepostet von Крымская солидарность am Freitag, 27. September 2019

Про вимоги російської прокуратури стало відомо на засіданні Північно-Кавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону, яке відбулося 27 вересня. На додаток до шести років колонії прокуратура також вимагає заборонити блогеру адмініструвати інтернет-сторінки протягом п’яти років.

Напередодні суд, який розглядає справу кримського журналіста, відмовився допитувати його колег Олександру Єфименко, Михайла Батрака, Сейтумера Сейтумерова і Тараса Ібрагімова, які виступали в ролі свідків захисту.

Як повідомили активісти “Кримської солідарності”, 30 вересня в справі Мемедемінова пройдуть дебати сторін, під час яких адвокати кримчанина розкажуть про претензії до обвинувачення російських силовиків. 

Нагадаємо, блогера Нарімана Мемедемінова російські силовики затримали ще в березні минулого року. Чоловіка звинувачують у публічних закликах до ведення терористичної діяльності. Приводом для звинувачень став канал YouTube, де Мемедемінов висвітлював події в Криму. Національна спілка журналістів України (НСЖУ) назвала арешт Мемедемінова в Криму “порушенням прав на свободу думки, вільне отримання і поширення інформації, в тому числі за допомогою мережі інтернет”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter