Російська Держдума звернулася до Путіна, щоб визнати незалежність ОРДЛО

Дата: 15 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Депутати російської Державної думи проголосували за ухвалення постанови про звернення до президента Росії Володимира Путіна з проханням визнати незалежність захоплених бойовиками так званих “ЛНР” та “ДНР” територій Луганської та Донецької областей. 

Про це стало відомо з трансляції засідання Держдуми.

Фото: сайт Держдуми РФ

Російські депутати підтримали проєкт, запропонований Комуністичною партією РФ, 351 голосом за. Проти виступили 16 депутатів, а один утримався.

Комуністи наполягали, що визнання незалежними захоплених бойовиками територій України є “обґрунтованим та морально виправданим” і переконували, що терористи збудували там “демократичні органи та держави з усіма атрибутами легітимної влади”. 

Під час засідання також розглянули інший проєкт, запропонований партією “Єдина Росія”. Він передбачав консультацію щодо питання визнання ОРДЛО з російськими МЗС, Міноборони та іншими відповідальними відомствами. Документ підтримали 310 депутатів, однак у рейтинговому голосуванні він не пройшов. 

Незадовго до голосування прессекретар Путіна Дмитро Пєсков назвав визнання незалежності ОРДЛО актуальним питанням для російського суспільства. 

“Люди наші дуже болісно реагують на те, що відбувається на Донбасі”, – сказав він.

Своєю чергою Верховна Рада України вже звернулася до ООН, Єврокомісії, Європарламенту, ПАРЄ, ОБСЄ, НАТО, урядів і парламентів держав світу, щоб ті не визнавали незалежності ОРДЛО.

Окрім цього, парламент закликав Росію відвести війська від кордону з Україною, вивести їх з тимчасово окупованих територій, припинити військові навчання в морських акваторіях України та зняти перепони для міжнародної морської торгівлі. Міжнародних партнерів депутати попросили посилити санкційний тиск на Росію. 

Фотографія обкладинки: сайт Держдуми РФ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter