Росіянка довела існування фабрики тролів через суд

Дата: 19 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

У ході судового процесу компанія офіційно уклала з звільненою співробітницею контракт і виплатила їй борги по зарплаті.

Як повідомляє BBC Russian, колишня співробітниця ТОВ “Інтернет-дослідження” Людмила Савчук виграла в Петроградському райсуді Санкт-Петербурга процес проти роботодавців, які організували так звану фабрику інтернет-тролів.

Компанія спеціалізувалася на публікації в інтернеті оплачених і, як правило, провладних політичних коментарів.

В ході процесу компанія офіційно уклала з звільненою Савчук контракт і виплатила їй борги по зарплаті. Суд визнав нанесений жінці моральний збиток і постановив виплатити їй компенсацію, оцінену позивачкою в 1 рубль.

Жінка зазначає, що спочатку вони вимагали компенсацію в розмірі 10 тисяч рублів. Кошти, які їй виплатили як борг по зарплаті, вони перерахували на благодійність.

Вона розповідає, що протягом судового процесу на неї чинився тиск: “Я була сильно пригнічена: і в газетах були брудні статті, і дзвінки моїм рідним, і образи в інтернеті. Тролі прикидалися журналістами, викликали на зустрічі. Це був справжній детектив“.

Людмила Савчук сподівається, що її приклад наслідуватимуть інші співробітники та збанкрутять фабрику тролів.

Нагадаємо, за словами Тетяни Попової, заступника міністра інформаційної політики, агресія щодо України почалась задовго до наступу російських військ, а саме з наступу російських ЗМІ. Більше 50% новин у Криму перед анексією та більше третини новин на Донбасі вже в березні 2014 року були російськими.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter