Росіянина засудили до 12 років за “шпіонаж” на користь України

Дата: 08 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

7 жовтня Брянським обласним судом винесено вирок громадянину Російської Федерації Віктору Шуру.

Як повідомляє прес-служба суду, він звинувачується у скоєнні “державної зради у формі шпигунства, злочину, передбаченого статтею 275 КК РФ”.

“Шур визнаний винним в тому, що, будучи громадянином РФ, 9 грудня 2014 року здійснював розвідувальну діяльність на території Брянської області – зібрав відомості, що становлять державну таємницю, про режимний об’єкт Міністерства оборони РФ за завданням Державної прикордонної служби України“, – йдеться в повідомленні.

Цього ж дня він був затриманий співробітниками Федеральної служби безпеки РФ при перетині російсько-українського кордону.

Відзначено, що Шур визнав себе винним у державній зраді і співпраці зі спецслужбами іноземної держави. Росіянина засудили до 12 років позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму.

Як повідомляє 112.ua, Віктору Шуру 58 років, він мав посвідку на проживання в Україні, до арешту займався архітектурою і антикваріатом.

Справа має гриф “таємно”, засідання відбувалися в закритому режимі, яку саме інформацію, за версією слідства, збирав Віктор Шур – невідомо.

Нагадаємо, правозахисники звернулися до президента України з вимогою виголошувати у публічних виступах, зокрема і перед міжнародною спільнотою, повний список прізвищ громадян України, незаконно ув’язнених Росією з політичних мотивів. У цьому списку є і Віктор Шур.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter