Росія офіційно відмовилася від бійців ГРУ, захоплених на Донбасі

Дата: 22 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Міноборони Росії повідомило, що Олександр Олександров та Євген Єрофєєв, яких було захоплено у травні на території “ЛНР”, проходили військову службу в Росії, але приїхали до України вже після звільнення.

Як повідомляє “Газета.ru“, у червні член Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини і директор проекту “Громадянин і армія” Сергій Кривенко відправив у Міноборони запит з проханням підтвердити офіційний статус затриманих.

У відповіді від імені начальника управління обліку військовослужбовців Міноборони Сергія Боцвіна було зазначено, що вони дійсно проходили службу в російській армії, але “події, пов’язані з їх виїздом з Російської Федерації та перебуванням на території України, відбулися після звільнення з військової служби і не пов’язані з її проходженням“.

Фактично це перший офіційний документ військового відомства, який підтверджує, що Олександров і Єрофєєв були кадровими військовими.

Нагадаємо, росіяни були затримані 16 травня біля міста Щастя в Луганській області. При перестрілці вони отримали поранення, зараз вони перебувають в київському шпиталі під вартою, їм зробили необхідні операції.

На допиті Олександров і Єрофєєв розповіли, що вони – діючі військові і служать в 3-й окремій гвардійській бригаді спецназу РФ, що дислокується в Тольятті. Також вони повідомили, що прибули в Україну 26 березня в складі батальйону з 220 людей.

Міноборони Росії поки не відповіло на жоден запит української сторони з приводу затриманих. Джерела видання в російському військовому відомстві підкреслюють, що якщо затримані – дійсно співробітники Головного розвідувального управління, то дані про таких співробітників є секретними, і їх ніколи не нададуть іншій державі.

Нагадаємо, 21 травня місія ОБСЄ після спілкування у шпиталі із затриманими росіянами підтвердила, що вони є співробітниками Головного розвідувального управління Російської Федерації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter