Росія не допустить консула на суд у справі Сенцова

Дата: 03 Липня 2015
A+ A- Підписатися

Судове засідання у справі арештованого у Росії Олега Сенцова, яке призначене на 9 липня, буде закритим, українського консула не допустять.

Про це повідомляється на facebook-сторінці українського Міністерства закордонних справ.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону призначив на 9 липня попереднє слухання у справі українського режисера Олега Сенцова, арештованого ФСБ РФ у травні 2014 року в Криму за обвинуваченням у терористичній діяльності.

“Засідання суду буде проходити у закритому режимі, що, на жаль, унеможливить присутність консульських посадових осіб України у залі суду під час розгляду справи“, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначають, що вкотре, грубо порушуючи положення Віденської конвенції про консульські зносини та Консульської конвенції між Україною та РФ, Росія протягом 13 місяців так і не надала дозволу на зустріч українського консула з Олегом Сенцовим, хоча українська сторона спрямовувала з цього приводу 15 офіційних звернень.

На думку російської сторони, Сенцов відповідно до російського законодавства вважається громадянином РФ. Українська сторона водночас неодноразово наголошувала на тому, що автоматичне та примусове надання громадянства Російської Федерації мешканцям окупованого Криму, що мають українське громадянство, є нелегітимним.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter