Ромська родина судитиметься з лікарями через смерть дитини

Дата: 03 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Ромська родина із Закарпаття судитиметься із лікарями, які не надали їхній дворічній дитині належну допомогу, що призвело до смерті.

Про це повідомляє батько дитини Гейза Г., передає БФ “Розвиток”.

За його словами, 26 листопада у дитина різко підвищилась температура – до 39,5. Лікарі двох бригад швидкої допомоги, не оглянувши дівчинку, вкололи їй медикаменти, від яких їй гіршало, жаліється чоловік. 

В Ужгородській дитячій клінічній лікарні чоловік з напівпритомною дитиною не міг допроситися допомоги – спочатку його відправляли до інфекційного відділення, що за 3 кілометри, а потім – назад. За цей час дитині вкололи 6 уколів, розповідає батько.

За його словами, в реанімації лікарі до ночі боролися за життя дівчинки.

“Опівночі лікар вийшов до мене, і повідомив, що сердечко моє донечки зупинилося. У висновку, вони записали, що моя дитина померла від менінгіту. Мені здається, що це все жахливий сон, і не вірю, що це все відбувається зі мною”, – говорить батько.

Він звернувся до прокуратури, щоб притягти недбалих лікарів до відповідальності.

“Я не хочу розправи, я хочу справедливості”, – пояснює він. 

Як говорить адвокат Роман Бухтояров, він наполягав на експертизі тіла дівчинки, для чого треба провести ексгумацію. Однак у прокуратурі хочуть спочатку вивчити медичні документи.

“Прокуратура мені повідомила, що дана процедура не буде проводитися, без попередньої експертизи медичних документів. Я категорично не згоден з цим, і я буду наполягати на тому, щоби експерт працював відразу з тілом покійної. Це потрібно робити оперативно, бо часу втрачено достатньо багато”, – наголошує він.

Нагадаємо, раніше Центр інформації про права людини повідомляв, що прокуратура на Закарпатті не може знайти підпалювача будинку ромів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter