Родина заарештованого в Криму українського військового Добринського залишилася без грошового забезпечення

Дата: 20 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Військова частина, в якій значиться затриманий російськими силовиками на адмінмежі з Кримом військовослужбовець Євген Добринський, не виплачує його сім’ї належного йому грошового забезпечення.

Про це повідомив Офіс Уповноваженої Верховної Ради з прав людини на своїй фейсбук-сторінці

Євген Добринський

Через це Омбудсман звернулася до Рівненської обласної державної адміністрації. Повідомляється, що відомство погодилося розглянути й розв’язати проблемне питання.

Публічні коментарі керівництва української військової частини, за якою закріплений Добринський, відсутні.

30 березня в незаконному “Джанкойському районному суді” відбулося засідання в справі Добринського, на якому обвинувачення вимагало чотири роки в’язниці для українського військового.

Нагадаємо, військова служба правопорядку в Збройних силах України раніше повідомила, що 30 травня, приблизно о п’ятій ранку, на адмінкордоні окупованого Росією Криму з Херсонською областю, біля Чонгара, зник український військовослужбовець.

У ЗСУ розповіли, що місце несення служби українського військового, якого, ймовірно, викрали, розташоване приблизно за тисячу метрів від окупованого Криму. За словами начальника служби зі зв’язків із громадськістю командування десантно-штурмових військ ЗСУ майора Валентина Шевченка, зник Євген Добринський – військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади, який перебував на одному з військових об’єктів. Він уточнив, що неподалік розміщення зниклого військового виявили сліди боротьби.

Через кілька днів у ФСБ Росії заявили, що український військовий був затриманий, щодо нього порушено кримінальну справу “про незаконний перетин кордону Росії”. Російські силовики стверджують, що “під час огляду в нього виявили, імовірно, наркотичну речовину, яку передали на експертизу”. Адвокат Іслям Веліляєв відкидає ці звинувачення і вважає, що наркотики були підкинуті.

Командування десантно-штурмових військ Збройних сил України назвало “прогнозованою російською пропагандою” заяви ФСБ про затриманого українського військового.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter