Родини Небесної сотні згодні на перенесення тимчасового меморіалу – ГПУ

Дата: 23 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Родини Небесної сотні погодилися на те, аби перенести тимчасовий меморіал з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

Про це в ефірі Громадського повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

За його словами, слідчі провели низку необхідних експертиз, але не можуть цього зробити на ділянці, де розташований тимчасовий меморіал. Горбатюк наголосив, що саме на цьому місці було найбільше вбитих та поранених під час Євромайдану.

“З розумінням того, що ця ситуація може викликати резонанс, може викликати обурення, ми отримали згоду від родин Небесної сотні на перенесення меморіалу”, – розповів Горбатюк.

Раніше Горбатюк заявляв, що експерти не можуть провести слідчі експерименти на вулиці Інститутській у Києві через початок будівництва Музею Революції гідності.

Нагадаємо, що, за даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали дві з половиною тисячі людей, 104 з них загинули. 48 людей загинули внаслідок розстрілів на Інститутській 20 лютого 2014 року. 80 осіб дістали поранення саме від обстрілів з боку “Беркуту”.

Усі злочини, скоєні під час Революції гідності, умовно об’єднані в одну велику “Справу Майдану”, яка налічує 89 кримінальних проваджень. У них, зокрема, розслідують вбивство 91 людини (78 мітингувальників та 13 силовиків).

Нещодавно цифрова реконструкція розстрілів під час Євромайдану, створена американськими дослідниками, підтвердила факт стрілянини по протестувальниках із сектору, де перебували співробітники спецпідрозділу МВС України “Беркут”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter