РНБО пропонує президенту визнати Росію воєнним противником

Дата: 03 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

У новій редакції Воєнної доктрини Росію визначено воєнним противником України та наголошено на збільшенні ролі інформаційно-психологічних операцій.

Як повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони України, 2 вересня відбулось засідання РНБО, в ході якого було схвалено і запропоновано для затвердження президенту України проект нової редакції Воєнної доктрини України.

Доктрина визначає Росію воєнним противником України та окреслює умови звільнення тимчасово окупованих територій України; підтверджує відмову від політики позаблоковості та відновлення стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію; визначає ознаки виникнення збройного конфлікту всередині України, у тому числі інспірованого іноземними державами; враховує збільшення ролі інформаційно-психологічних операцій; наголошує на потребі удосконалення системи мобілізації та суттєвого збільшення професійної складової військових формувань.

Нагадаємо, Європейський Союз вирішив продовжити до 15 березня санкції проти 200 людей і компаній, серед яких росіяни і сепаратисти, щоб продовжити тиск на Москву для повного впровадження Мінських домовленостей про припинення вогню до кінця року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter