РНБО запровадила санкції проти екснардепа Новинського та намісника Києво-Печерської лаври

Дата: 02 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Рада національної безпеки та оборони ввела персональні санкції проти екснардепа Вадима Новинського, намісника Свято-Успенської Києво-Печерської лаври УПЦ Павла (Лебедя) та низки інших священників Української православної церкви московського патріархату.

Про це йдеться в указі президента України Володимира Зеленського.

Фото з відкритих джерел

Як зазначається у додатку до указу президента, санкції проти Новинського та Лебедя запроваджуються терміном на п’ять років.

Пакети санкцій містять 12 типів обмежень, зокрема повне блокування активів, заборону на здійснення торгових операцій, позбавлення усіх державних нагород і відзнак, заборону на виведення капіталу за межі України тощо.

Окрім екснардепа і намісника Києво-Печерської лаври, до списків санкцій також внесені представники РПЦ, які перебувають на території тимчасово окупованого Криму, серед яких, зокрема, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Ростислав Швець).

Нагадаємо, що у листопаді випускник Київської православної богословської академії оприлюднив відео, де у Києво-Печерській лаврі співають проросійські пісні та моляться за Росію. 

Після цього Служба безпеки України спільно з Нацполіцією та Нацгвардією провели контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter