РНБО не вводитиме санкцій проти NewsOne і “112 Україна”, як того просив парламент (оновлено)

Дата: 24 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Рада національної безпеки та оборони України вирішила не запроваджувати санкцій проти телеканалів NewsOne і “112 Україна”.

Про це відомство повідомило у відповіді на запит видання “Українські новини”.

Запровадити санкції проти телеканалів просила Верховна Рада минулого скликання ще в жовтні 2018 року. Тоді 229 депутатів, зокрема, вимагали заблокувати активи, які перебувають у власності медіа, анулювати їхні ліцензії та заборонити користуватися радіочастотним ресурсом. 

Згідно з відповіддю, яку отримали журналісти, РНБО не знайшла підстав для запровадження санкцій. 

“Службою безпеки України фактів, що підтверджують участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано”, – йдеться в документі. 

Згодом у РНБО повідомили, що СБУ не закінчила перевірку юридичних осіб, причетних до телеканалів “112” і “NewsOne”, на діяльність, яка дає підстави застосувати санкції. 

“Апарат РНБО поінформував, що станом на сьогодні Службою безпеки фактів, підтверджуючих участь зазначених юридичних осіб у терористичній діяльності, не надано, проте служба продовжує  роботу. РНБО чекає на висновки спецслужби для прийняття відповідних рішень”, – додали там. 

Як відомо, одразу після вимоги парламентарів ввести обмеження проти NewsOne і “112 Україна” низка експертів наголошувала, що санкції в Україні можна запроваджувати тільки проти іноземних держав та іноземних юридичних і фізичних осіб, а обидва медіа такими не є. 

Заборонити діяльність каналів в Україні вже неодноразово просили на сайті петицій Верховної Ради. Одна з них набрала необхідні 25 тисяч підписів усього за дев’ять днів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter