РНБО доручила Кабміну врегулювати питання подвійного громадянства в Україні

Дата: 27 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Рада національної безпеки і оборони доручили Кабінету міністрів розробити законопроєкт про виявлення українців з подвійним громадянством.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на брифінг секретаря РНБО Олексія Данілова.

“Ми сьогодні прийняли рішення, що протягом двох місяців Кабінет міністрів має запропонувати законопроєкт, який дозволить нам чітко розуміти тих осіб, які мають подвійне громадянство”, – зазначив Данілов.

Він також пояснив, що новий закон має на меті створити інструменти  для виявлення українців з іншими громадянствами.

“Зараз в кого таке є, я б усім радив найближчим часом позбавитись іншого громадянства, щоб не наражати себе на неприємності”, – додав секретар РНБО.

Олексій Данілов зауважив, що РФ використовує на свою користь наявний механізм, ось чому на найвищих державних посадах в Україні опиняються люди з російським громадянством.

Тому, хоча Україна й орієнтується на цивілізовані країни, де дозволяється подвійне громадянство, вона поки що не може собі цього дозволити. 

За словами секретаря РНБО, влада України розуміє і бере до уваги те, що люди на окупованих територіях вимушені отримувати російське громадянство. Після звільнення цих територій, вони самі зможуть від нього відмовитися.

Нагадаємо, Верховна Рада 19 травня зняла з розгляду законопроєкт №2590 “Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства”, який планувалося розглянути у першому читанні. За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, внесений до Верховної Ради законопроєкт про подвійне громадянство зупинився, бо експерти ВР зробили висновок, що без змін до Конституції, просто на рівні закону, це питання врегулювати неможливо.

Фотографія обкладинки: Укрінформ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter