Рівненську депутатку зацькували в мережі через публічний виступ із дворічною дитиною на руках

Дата: 01 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Рівненську депутатку від партії “Європейська солідарність” Оксану Майбороду зацькували в мережі через те, що під час публічного виступу вона тримала на руках свою дворічну доньку.  

Про це повідомляє “Українська правда”. 

Фото зі сторінки Зураба Кантарії

26 лютого колега депутатки Зураб Кантарія опублікував у фейсбуку фото з публічного виступу Майбороди, на якому вона тримає на руках свою дитину. 

“Оксана Майборода  молодчинка: розказує про важливість зелених коридорів у містах з Поліною на руках”, – йдеться в підписі до світлини. 

У першому ж коментарі під публікацією Кантарії написали: “В садочок не беруть?”  

Інша дописувачка розцінила ситуацію як “неадекватну”: “Для чого цей приклад? Щоб усі брали своїх дітей із собою всюди – на офіційні заходи, на роботу, у службових справах? Це адекватно, ти вважаєш? Я вважаю, що це перекоси. Патріархальне дискримінаційне суспільство  це не ок. Але і така тенденція – лише зворотна крайність”. 

Жінка також запитала, як виглядатиме сесія міської ради, якщо всі депутатки візьмуть із собою дітей. Кантарія у відповідь пообіцяв зробити дитячу кімнату. Натомість користувачка написала, що “платники податків уже платять за комунальні садки, а дитячі кімнати є в торгових центрах“.  

Допис назбирав понад 800 коментарів, зокрема й на підтримку Майбороди. Поодинокі користувачі також почали викладати власні фото публічних виступів з дітьми.  

Згодом на ситуацію відреагувала й депутатка. Вона виклала у фейсбуку свою світлину з донькою на руках з іншого заходу. Сам випадок Майборода назвала прикладом внутрішньої мізогінії, дискримінації за ознакою материнства та політичного булінгу.  

“Вважаю влаштоване цькування в мій бік від деяких людей, які вже третій день не втомлюються писати під усіма можливими дописами, пов’язане з моєю політичною діяльністю. Раніше, до виборів, мої публічні виступи з дитиною не привертали такої уваги. Цього разу кількох жінок, які почали засуджувати мене, що я не влаштувала десь-інде дитину, а взяла із собою, ніби зачепили мої коментарі, що моя дитина, то моя справа і невиховано вказувати іншим, як їм бути зі своєю сім’єю”, – зазначила депутатка.

Раніше Майборода розповідала ZMINA, що з дитиною на руках вона пройшла всю передвиборчу кампанію. З донькою вона прийшла й на свою першу сесію до міськради, де її зустріли без “особливого здивування”.    

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter