На стіні Херсонської міськради з’явився мурал, адресований убивцям Катерини Гандзюк

Дата: 31 Липня 2019
A+ A- Підписатися

31 липня 2019 року, за рік після нападу на Катерину Гандзюк, на будівлі Херсонської міської ради, де вона працювала, з’явився настінний малюнок з написом “Вбивці Каті Гандзюк будуть покарані”. 

Фото розмістили на фейсбук-сторінці ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

Також у дописі на сторінці ініціативи вказано про намір провести 31 липня низку акцій у Херсоні, а 1 серпня – велику акцію під будівлею Служби безпеки України в Києві.

“Рік нам обіцяють покарати винних. Справою займалося і МВС, і СБУ, її брав під особистий контроль генпрокурор. Але поки що це залишилося лише на рівні обіцянок… Ми не зліземо, доки всі причетні до злочину проти Каті не сядуть. Ми не злазили цілий рік, не зліземо ще один. А потім ще, якщо знадобиться”, – наголошують представники ініціативи.

Автори заяви нагадують, що виконавці злочину отримали “мізерні вироки начебто за дуже цінні свідчення проти замовників”: 

“Посередники, Павловський та Левін, на свободі. <…> Замовники не отримали нічого. <…> Продажні правоохоронці, які зливали і продавали справу, досі не названі і не покарані”. 

Нагадаємо, Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня 2018 року в Херсоні. 4 листопада внаслідок опіків вона померла.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок п’ятьом виконавцям нападу. Обвинувачення погодилося на менші терміни, ніж передбаченні ККУ, оскільки виконавці підписали угоду зі слідством. Підозру як організатору злочину вручено лише одній особі – голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який перебуває на волі з електронним браслетом. Також оголошено підозру ймовірному посереднику між замовником і виконавцями, раніше судимому за серійне вбивство Олексію Левіну, який переховується за кордоном. Восьмим і наразі останнім підозрюваним у цій справі є експомічник нардепа Ігор Павловський. У квітні йому змінили підозру зі співучасті в злочині на його замовчування.  

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter