Режисери “Матриці” брати Вачовскі стали сестрами

Дата: 09 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Американський кінорежисер, один з творців “Матриці” Енді Вачовскі заявив про зміну статі.

Про це повідомляє The Variety.

Лілі Вачовські, як тепер просить називати себе діяч кіно, пішов слідом за своїм братом, який також змінив стать. Той з 2003 року з’являється на публіці як Лана Вачовскі.

Про нову гендерну ідентичность стало відомо після того, як британське видання Daily Mail спробувало випросити у режисера визнання для публікації. Таблоїд, раніше викритий в непрямій участі в цькуванні трансгендерів, був звинувачений Лілі Вачовскі за неетичну поведінку в розгорнутій заяві для Windy City News.

Брати Вачовскі здобули популярність як режисери і сценаристи культової трилогії “Матриця”, перший фільм з якої вийшов в 1999 році. З недавніх робіт творчого дуету можна відзначити фільми “Зоряний атлас” 2012 року і “Сходження Юпітер” 2015 року випуску, який провалився в прокаті.

У 2012 році Лана Вачовскі отримала Visibility Award, нагороду організації Human Rights Campaign, яка займається захистом прав сексуальних меншин.

Нагадаємо, в Україні трансгендерні люди стикаються з низкою медичних і юридичних проблем, а також з дискримінацією та насильством. 

Процедура зміни статі / гендеру включає в себе кілька етапів, які зазвичай (але не завжди) мають бути пройдені послідовно. Ці етапи схематично можуть бути описані наступним чином: сексопатолог / психолог (діагностика), психіатрична клініка (діагностика), комісія (діагностика та дозвіл на медичні втручання), гормональна терапія та операції, Комісія (дозвіл на зміну документів), зміна документів (юридичне визнання гендерної ідентичності).

Згідно з Наказом № 60 (від 03/02/2011) Міністерства охорони здоров’я України, який регулює процедуру, людині, що не досягла 18-річного віку, заборонено змінювати стать. У попередньому наказі граничний вік складав 25 років. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter