Ракетний удар по Краматорську: СБУ затримала ймовірного коригувальника ворожого вогню

Дата: 28 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині по гарячих слідах затримали ймовірного коригувальника російського ракетного удару по кафе в центрі Краматорська 27 червня.

Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк.

За даними правоохоронців, затриманим виявився “розконсервований” агент головного управління генштабу збройних сил РФ. 27 червня він отримав завдання з’ясувати, чи працює вищезгадане кафе та зафіксувати наявність там відвідувачів, уточнили в СБУ.

Чоловік здійснив приховане відеознімання закладу і припаркованих поруч автомобілів і переслав файл російській воєнній розвідці. Після цього ворог ударив по кафе, в якому перебували люди, йдеться в повідомленні.

В СБУ уточнили, що ймовірним ворожим агентом є мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства. За даними слідства, його раніше дистанційно завербували російські спецслужби, під час повномасштабного вторгнення “активували” й визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони в Слов’янську і Краматорську.

Водночас агент мав передавати росіянам локації місцевої критичної інфраструктури та об’єктів з масовим скупченням цивільного населення.

“Наразі вживаються комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину і притягнення фігуранта та інших причетних осіб до відповідальності”, – наголосили в СБУ.

Росіяни завдали двох ракетних ударів по Краматорську ввечері 27 червня. Одна з ракет влучила в заклад харчування, де було велике скупчення людей.

Станом на 12:00 28 червня з-під завалів зруйнованої будівлі кафе дістали тіла десятьох загиблих. Серед них – три дитини.

За даними Офісу генерального прокурора України, постраждало 60 осіб (станом на 12-ту годину 28 червня).

Друга ракета влучила в селище Біленьке.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter