Раду вчергове закликали звільнити від туристичного збору переселенців

Дата: 18 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує ухвалити в першому читанні за основу законопроєкт про звільнення від туристичного збору і Згідно з українським законодавством, ставка туристичного збору встановлюється за рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади за кожну добу тимчасового розміщення особи в місцях проживання (ночівлі), у розмірі до 0,5% для внутрішнього туризму та до 5% для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомили на сайті Верховної Ради. 

Члени комітету закликали парламент ухвалити за основу проєкт закону про внесення зміни до статті 268 Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб (№ 3103) та проєкт закону про внесення змін до статті 268 Податкового кодексу України щодо звільнення від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб (№ 3103-1).

“Це дуже важливий та простий законопроєкт. Є базовий та альтернативний проєкти закону. Мова йде про звільнення внутрішньо переміщених осіб від сплати туристичного збору”, – зазначив голова комітету Данило Гетманцев.

Нагадаємо, що це не перша спроба звільнити від сплати туристичного збору внутрішньо переміщених осіб. Минулого року депутати внесли до Верховної Ради проєкт закону щодо зміни статті 268 Податкового кодексу України. За даними громадських організацій, щонайменше 5690 внутрішньо переміщених осіб продовжують мешкати в так званих місцях компактного проживання, тобто санаторіях, туристичних базах, будинках відпочинку, а тому вимушені сплачувати туристичний збір. 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter